1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Кръстаич атакува родния футбол: Ако продължавате така, скоро няма да ви има

Кръстаич атакува родния футбол: Ако продължавате така, скоро няма да ви има

Той повдигна въпроса колко шанс се дава на българите в efbet Лига

Кръстаич атакува родния футбол: Ако продължавате така, скоро няма да ви има

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич говори преди мача с Албания, който ще се играе утре на стадион "Еър Албания" в Тирана. Втората среща и за двата отбора за октомври е с начален час 19:00 часа. Но българският отбор дойде на албанска земя след болезнено поражение с 0:2 от Литва. Кърстаич обаче говори малко за утрешния мач и се фокусира основно върху други неща, както и за своето бъдеще.

"Имахме малко време да се оправим от шока. Работихме тези два дни да възстановим отбора, да се отърсят играчите, да ги вдигнем психически. Не сме тренирали, а просто сме гледали  видео на противника. Ние в крайна сметка не сме на война, това е просто футбол".

Попитан дали остава треньор на България въпреки публикациите в медиите и информации, че предстои да бъде уволнен, той каза: "Дали бъдещето ми е свързано с България? Аз съм тук, както виждате. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата да бъдат подкрепени", започна Кърстаич.

"И друг път съм бил в други такива тежки моменти. Но ако не се вдигнете, значи нямате характер. И друг път съм се вдигал. Нормално. Ние на балканите сме хора на крайностите – или ги вдигаме до небето, или ги закопаваме в земята. Напрежението нека да бъде върху мене".

След това беше попитан дали има подкрепа от играчите. На което той отвърна: "За мен най-важната подкрепа е тази на футболистите и те са лакмуса за работата на един треньор. Добре работя с техническия директор на БФС Георги Иванов и мисля, че имаме еднаква визия за българския футбол. Спортния сектор във федерацията е важен. Бил съм футболист, знам какво е да се говори и добро и лошо. Няма никакви интриги , от първия ден сме открити и си говорим всичко в очите".

След това опитният бивш защитник, играл 9 години в Германия получи въпрос дали за година и половина в България е видял кой от всички проблеми в българския футбол е номер 1, според него. "Не е точния момент да говоря кой е най-големият проблем. Каквото и да кажа, ще го тълкуват като оправдание, а аз не искам да е така. Сърбия и Хърватия ги сравнете с България – вижте колко чужденци играят там и колко в българското първенство. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Аз се чувствам като българин. Трябва да се грижим за своите деца. И не би трябвало аз да уреждам български паспорти за български деца. Ако тази тенденция продължи, вас скоро няма да ви има. Може да пишете каквото искате, но това е истината, а дори и понякога тя да боли".

"Преди година и половина дойдох тук и започнахме да правим нещо ново. Не искам да има напрежение над играчите, а нека да бъде за мене. Очаквам момчетата да бъдат подкрепени. Не го приемайте лично, аз говоря в интерес на българския футбол. По-добри играчи няма, кой каквото иска да говори. За бъдещето ще видите, че съм бил прав. Доказателство за моите думи са думите и на колегите от Литва и от Албания. За да стане отбор, има нужда от време. Нищо не може да стане за една нощ", каза още сръбският треньор на България.

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал

Крушарски: Никой не ме е търсил да купи Локомотив Пловдив

Собственикът на "смърфовете" е направил последната си визита на "Лаута"

Левски със съобщение за феновете преди Ботев Пловдив

"Сините" обявиха маршрута, по който феновете трябва да се движат