1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски удържа ЦСКА в снега - 0:0 (ОБЗОР)

Левски удържа ЦСКА в снега - 0:0 (ОБЗОР)

Цунами и Мазику изгонени в дербито

Левски удържа ЦСКА в снега - 0:0 (ОБЗОР)

Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 22-ия кръг на efbet Лига. Под обилния снеговалеж над София, двата отбора изиграха мач далеч от очакваното ниво. Типично като за Вечното дерби, и това не мина без червени картони, като и двата състава завършиха сблъсъка си с човек по-малко на терена. 

В началото на мача над София валеше обилен сняг и бе доста влажно и студено, но отополението на терена бе включено и тревата изглеждаше в добро състояние. По трибуните пък се събраха около 20 000 зрители.

Левски отправи първия удар в мача по посока на вратата на ЦСКА в 5-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА Хосе Кордоба стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Густаво Бусато. 

В 9-та минута Уелтън беше фаулиран на границата на наказателното поле на ЦСКА, като Костадинов стреля след това, но Валентин Железов отсъди пряк-свободен удар за "сините". От него Кръстев пробва изстрел над стената, но неуспешно. 

Само три минути по-късно Железов спря мача заради засилващия се сняг над София, като очертанията на терена станаха все по-трудни за виждане. Главният съдия прибра футболистите към съблекалните без да стане ясно колко дълга ще е паузата.

Около 10 минути по-късно линиите на терена бяха изчистени и двата отбора се завърнаха на терена. В 21-та минута Валентин Железов влезе в разговор с Ивайло Стоянов, който отговаря за ВАР след инцидент в наказателното поле на Левски между Турицов и Цунами, но до по-следващи действия не се стигна. Малко след това Кайседо свали към Мухар, а той отправи точен удар по посока на Михайлов, но стражът улови. 

В 39-та минута Филип Кръстев центрира от пряк-свободен удар, Бусато изпусна топката при излизането си, но Сундберг от малък ъгъл нямаше как да отбележи.

В петата минута на продължението Амос Юга влезе остро с бутоните напред срещу Краев и за щастие не го закачи, но все пак той получи жълт картон. По време на почивката, фенове на ЦСКА излязоха на пистата на стадиона, пробивайки кордона от униформени, хвърляйки и няколко факли, а видимо те бяха недоволни към държането на привържениците на Левски.

В 50-та минута се откри и най-чистия шанс в мача, който бе за ЦСКА. Георги Йомов беше изведен с отличен пас от Мухар зад гърба на защитата, но срещу Михайлов, прати топката покрай вратата. Две минути по-късно Цунами си изпроси втори жълт картон и беше изгонен, оставяйки отбора си с човек по-малко за почти цяло второ полувреме.Филип Кръстев центрира от фал в наказателното поле на ЦСКА в 69-ата минута, след което Юрген Матей изпусна Сонко Сундберг, който стреля с глава, но Густаво Бусато успя да спаси. 

В 75-та минута ЦСКА отново направи сериозен пропуск. След корнер за Левски се стигна до светкавична контраатака и Вилдсхут се озова сам срещу Михайлов, но капитанът на "сините" се намеси и спаси. В 83-та минута Вилдсхут се освободи отляво и центрира в наказателното поле, където Йомов се опита да я засече от около 10 метра, но той отново сбърка.

Минута преди края на редовното време Уелтон успя да се справи с Мазику по десния фланг и се откъсваше напред, но защитникът на ЦСКА фаулира доста неспортсменски своя съперник, за да го спре и получи жълт картон. След консултация с ВАР обаче Железов промени решението си и изгони директно Мазику.

Така ЦСКА остава на три точки зад Лудогорец, но и с мач повече от разградчани. Левски пък остава пети с 33 точки - на три от четвъртия Черно море.

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Цунами, Сундберг, Кордоба, Михайлович, Миланов, Краев, Уелтън, Бари, Костадинов, Кръстев;

Треньор: Станимир Стоилов;

ЦСКА:
Бусато, Турицов, Кох, Матей, Мазику, Юга, Жеферсон, Мухар, Кери, Йомов, Кайседо;

Треньор: Стойчо Младенов.

След мача двамата треньори се обединиха около мнението, че дербито е трябвало да бъде отложено с 24 часа заради обилния снеговалеж, прекъснал първото полувреме, а ето и всички мнения след дербито:

Мъри бесен: Какъв футбол? Играхме на снежни топки (ВИДЕО);

Младенов: Няма да се откажем от битката за титлата! (ВИДЕО);

РАЗКРИТИЕ: Съдията обидил играч на Левски, Сираков му отвърна;

Ники Михайлов: С нищо не отстъпвахме на ЦСКА (ВИДЕО);

Калоян Кръстев: Изпуснахме Левски (ВИДЕО);

Турицов: Дузпата срещу мен беше 1000% (ВИДЕО);

СКАНДАЛНО: Стойчо бойкотира медиите;

Мъри с обръщение към феновете на Левски след дербито;

От МВР: Без сериозни инциденти на Левски – ЦСКА;

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев